donderdag 16 februari 2012

Goedenavond allemaal,

Zo, eindelijk even de tijd om wat foto's te plaatsen van de workshop die we afgelopen zaterdag 11 februari hebben gehouden. Onze gastdocente was Hélène den Breejen. Zij zou ons les geven in het inkleuren van Magnolia stempelafdrukken met distressinkt met gebruikmaking van penselen.

Om ook de uitbreiding van de winkel onder de aandacht te brengen, en gewoon omdat het ook leuk is om te doen, heb ik eerst met de cursisten een armband gemaakt. Leuk is het om te horen van cursisten, die zelf al eens sieraden gemaakt hebben, dat ze er toch nog wat van opgestoken hebben!


De gemaakt armband kon gedaan worden in een doosje, wat we van een vel papier van 30 x 30 cm gemaakt hebben. Het papier is van My Mind's Eye. We hebben hierbij tevens gebruik gemaakt van mallen van Cheery Lynn. Op de eerste foto staat mijn eigen doosje, waarbij de mini Magnolia nog niet was ingekleurd, want dat moesten we (ja, ook ik) nog leren van Hélène. Aan het einde van de cursus heb ik mijn doosje weggegeven, zonder een foto te maken van het eindresultaat. Daarom mocht ik de foto van Ankie lenen, om te laten zien hoe die van haar geworden was. Ankie bedankt!
Je ziet meteen dat je met een ander vel papier, meteen een heel ander doosje krijgt! Leuk hè?Nou, daarna was het de beurt aan Hélène om uit te leggen hoe je het beste kunt inkleuren met distress inkt met een penseel. Nu weet ik weer hoe moeilijk het is om binnen de lijntjes te blijven, ha, ha! Gelukkig werd het afdrukje daarna uitgeknipt en vielen daarmee ook de "foutjes" meteen af!

We hebben eerst het afdrukje gekleurd voor de label. Daarna de criss cross kaart in elkaar gezet en de label en toen het afdrukje ingekleurd van de criss cross kaart. Gaaf zijn ze geworden hè?
Nou Hélène, ik heb een hele fijne dag gehad en dat heb ik ook van de andere cursisten allemaal gehoord. Je hebt al aangegeven dat je dit vaker wilt doen, nou, van mij mag je!

groetjes, Maaike

1 opmerking:

  1. Ik vond het ook een zeer geslaagde dag! En wat hebben we een mooie creaties gemaakt met elkaar! De armband vond ik super, had dit nog niet eerder gedaan.. mag wel oppassen dat ik er niet een nieuwe hobby bijkrijg ;-)

    Groetjes Hélène

    BeantwoordenVerwijderen